Neden IP Santral

NEDEN IP SANTRAL ALINMALI


--1.IP santral’de iç hat kullanıcı sayısı yazılım tabanlı olduğu için esnektir ve port sayısı çok fazladır. Santral değişmeden yazılım ile arttırılabilir.(Örn:100 user to 10.000 user); Klasik PBX’lerde iç hat port sayısı fiziksel portlar ile sınırlıdır,yazılım değişimi ile arttırılamaz.


--2.IP santral ‘de dış hat port sayısı, IP PBX yapısından bağımsız olarak kutu eklenerek istenildiği kadar arttırılabilir; Klasik santral’lerde dış hat port sayısı fiziksel port ile sınırlıdır. Dış hat port sayısı arttırılmak istendiğinde santral değişimine gitmek gerekebilir


--3.IP santral ucuz görüşme imkanı sağlayan operatörlere bağlanarak telefon giderlerinizde tasarruf yapma imkanı sağlar.


--4.IP santral yapısında telefonlar Ethernet(mevcut bilgisayar kablosu) üzerinden çalışır,var olan data kablolarını kullanabilir; Klasik santral’de ayrı telefon kablolaması gerekmektedir.


--5.IP santral, IP tabanlı uygulama olduğu için bilgi işlem kadroları tarafından yönetilebilir; Klasik santral yönetimi için firmaların ayrı PBX ve telefon sorumlularının bulunması gerekmektedir.


--6.IP santral ‘er birbirleri arasında VoIP ile haberleşebilirler; şubeleriniz arasında aynı binadaymış gibi telefon görüşmesi yapabilir telefon aktarabilirsiniz. Klasik santral ‘lerde VoIP uygulaması gerçekleştirmek için, uygun portlu yönlendiriciler (routerlar) ekstra yatırımlar ile santralleri bağlamak gerekmektedir.


--7.IP Telefonlar’ile istenilen telefona login olunarak mobilite kolaylığı sağlanabilir(Örn:İstanbuldaki kullanıcı Ankara’daki telefona login olarak kendi telefonu gibi kullanabilir) ; Klasik telefonlarda telefon değişikliği için (taşınma,yeni personel katılımı gibi sebeplerden ötürü)yeni kablolama ,yeni kablo aktarımı ve santral tanımlaması gerekmektedir.


--8.IP Telefonlar üzerinde,tekrar arama,yönlendirme,konferans,çağrı alma(pick up)gibi özellikler standart bulunmaktadır ; Klasik telefonlarda bu özellikler sadece digital setlerde bulunmaktadır.


--9.IP santral ‘ler, ses mesajlarının e-mail yoluyla ulaşmasını sağlayabilir,Çağrı Merkezi gibi ileri uygulamalarda sistem mimarisi genişlemeye uygundur ;


--10.IP santral ‘de Şirketin diğer şubeleri için ekstra santral yatırımı gerekmez,tüm bölgeler merkezi IP santrali kullanabilir ; Klasik santral‘de her lokasyon için bir adet klasik santral gerekmektedir.


--11.IP santral ‘ler Sistem teknolojisi,mimarisi ve getirdiği yenilikleri ile yeni nesil santral özelliğine sahiptir ; Klasik santral ler ise Klasik anlamda santral özelliklerini taşır,eski nesil santral yapısındadır.