Karel IP V50

Karel IPV50 Yeni Nesil IP Santral


Özet


** IPV50 ile IP, sayısal ve analog aboneler ve bu yapıları destekleyen uç birimler ek bir altyapıya gerek olmadan aynı sistemde kullanılabilir. Böylelikle santral abonelerine ek bir yapıya gerek olmadan her yerden, heran erişilebilir.
** Firmanın farklı birimleri arasında kurulacak IP köprüsü sayesinde uzak ofis/şubeler ile tek bir sistem gibi çalıştırılabilir.
** Kurulacak IP köprüsü üzerinden yapılacak IP haberleşmesi ile iletişim giderlerinde gözle görülür düşüş elde edilir.
** 100 adede kadar IP abone ve IP dış hattı destekler.
** TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir.




Birleşik Yapı
 
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, birden fazla santralın tek bir sistem olarak çalışabilmesiyle birleşik sistem oluşturabilme ve genişleyebilirlik avantajı sunar. 
 
Aynı sistemde ek bir altyapıya gerek olmadan IP, sayısal ve analog aboneler kullanılabilir. Farklı noktalardan yazılım tabanlı telefon, masaüstü IP telefon, videofon, VoIP destekli cep telefonu, IP DECT, analog ve sayısal setleri kullanarak sistem abonesi olabilme özelliği esneklik ve tasarruf sağlar.
 
IPV50, PBX, IP-PBX, IP-Gateway gibi birçok ürün fonksiyonunu tek yapı altında bütünleştirir. Sistem yazılımı Linux işletim sistemi üzerinde koşan, açık yazılım mimarisi özelliklerine sahip, TAPI ve CSTA desteği bulunan bir yazılımdır. Bu sayede santral üzerinde pek çok uygulama entegre bulunurken, ek uygulamalar da kolaylıkla santrala entegre edilebilir. 
 
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü;
100 adede kadar IP abone ve IP dış hattı destekler. 
TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 56 TDM hattın yeterli olmadığı durumda 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir. Artan kapasite ihtiyaçlarında santral değişimine gerek kalmadan kart veya lisans ilaveleriyle genişleyebilir kapasite seçenekleri sunar.
 
IPV50 İletişim Sistemi, dahili abonelerde özel IP abone ve SIP, dış hat tarafında aynı anda SIP ile H323 protokollerini ve yeni nesil ses sıkıştırma algoritmalarını destekler. Bu sayede farklı çevre birimleri kullanabilme esnekliğini sağlar.
 
IPV50 iletişim sistemleriyle kullanılabilen çevre birimleri:

  • Standard SIP ve Karel SIP Telefonlar
  • Görüntülü SIP Tefonlar
  • WiFi SIP Telefonlar
  • SIP telefon yazılımı çalıştırabilen akıllı cep telefonları
  • IP Dect Sistem (SIP sinyalleşme protokolünü destekleyen IP Dect baz istasyonları ve IP Dect el üniteleri
  • Diğer SIP destekli uç birimleri
  •  
    IP haberleşme uygulamaları
    Abonelerin santral ile aynı mekanda olma zorunluluğu ortadan kalkar. Sistemin dahili aboneleri,  IP telefon, yazılım tabanlı IP telefon, WiFi telefon, VoIP destekli akıllı cep telefonu gibi IP üzerinden haberleşebilen erişim birimleri ile her yerden her an kesintisiz iletişim sağlar.
     
    Uzak Ofis uygualamaları
    Birden fazla lokasyonu olan firmalarda, ek bir donanıma gerek olmaksızın internet bağlantısı olan her yerden merkezdeki santralın abonesi olunabilir. Merkeze bağlı şubede yer alan bir abone internet üzerinden IP Telefon, yazılım tabanlı telefon, WiFi telefon, IP DECT telefon veya VoIP desteği olan akıllı cep telefonları ile merkez santrala direkt bağlanabilir. 
     
    WiFi ve IP DECT aboneler de standart SIP aboneler gibi sistemden servis alabilmektedir. Birden fazla KAREL IPV50 IP Santral IP üzerinden birbirlerini kısa numarayla arayabilir ve bu sayede daha yüksek kapasiteli şirket haberleşme ağları kurulabilir.
     
    Görüntülü Görüşme
    IPV50 İletişim Sistemine bağlı tüm IP aboneler gerek kendi aralarında gerekse IP dış hatlar üzerinden görüntülü telefon, özel set veya yazılım tabanlı telefonlarla görüntülü görüşme yapma imkanına sahiptir. 
     
    Mobilite 
    KAREL IPV50 IP Santralın aboneleri iletişimlerini mekandan bağımsız olarak, dahili numaraları üzerinden sürdürebilirler. IP telefon, yazılım tabanlı telefon, IP DECT, WiFi telefon, VoIP desteği olan akıllı cep telefonları gibi erişim birimleri ile sistemin dahili abonesi olarak her noktadan iletişim sağlanabilir. Bu aboneler merkezi uygulamaların tamamından faydalanabilirler. Tüm sistemi içeren tek numara planı mevcuttur. 
     
    Santrala entegre edilebilen IP DECT sistemde aynı el ünitesini hem merkezde hem de internet üzerinden santrala entegre edilmiş baz istasyonu bulunan herhangi bir yerde aynı dahili numara ile kullanabilmek mümkündür. 
     
    Üzerlerinde mobil abone uygulamaları çalışan ve VoIP destekleyen yeni nesil akıllı cep telefonlarıyla santralın bir IP abonesi olarak görüşme yapmak, gelen çağrıları karşılamak, sesli postaları dinlemek ve IP abonelere sunulan tüm santral servislerini kullanmak mümkün olmaktadır. 
     
    KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, 3G, WiFi, XDSL bağlantıları üzerinden yazılım tabanlı telefon, VoIP destekli cep telefonu ile her noktadan santral abonesi olarak iletişiminizi devam ettirme, internet erişimi olan her yerden ulaşılabilme esnekliğini sunar.
     
    Tümleşik İletişim Uygulamaları
    KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, voice-over-IP, fax-over-IP*, ses kayıt, konferans, görüntülü görüşme, sesli mesajların e-mail atılması, durum bilgisi görebilme, anlık mesajlaşma, uzak abone ve uzak ofisler gibi tümleşik iletişim avantajları sunar. 
     
    Entegre sesli posta ve e-mail uygulamaları sayesinde sesli mesajlar, görüşme kayıtları ve sistem hata bildirimleri tanımlanan e-mail adreslerine gönderilir. Bu sayede bu bilgilere ve sesli postalara her noktadan erişebilmek mümkündür. 
     
    KAREL IPV50 IP Santral, akıllı cep telefonları üzerinde çalışan mobil abone uygulamaları ile sabit ve mobil haberleşme yakınsama çözümleri sağlar. Mobil abone yazılımı olan ve VoIP destekleyen cep telefonları da sistemin bir abonesi olarak tanımlanabildiğinden, kullanıcılar gelen çağrıları bu cep telefonlarından da karşılayabilir, sesli postalarını dinleyebilir, santralın sunduğu tüm IP abone servislerinden faydalanabilirler. 
     
    Durum Bilgisi (PRESENCE) 
    Durum bilgisi sayesinde kişinin uygunluğu, meşguliyeti, aktif/pasif bilgisi, kişisel metin girişine bağlı olarak özel durumu görülebilir. Buna göre ilgili kişiye en çabuk ve en uygun yöntemle erişebilmek mümkündür. IPV50 üzerindeki tüm aboneler birbirlerinin meşguliyetini rahatlıkla takip edebilirler.
     
    Anlık Mesajlaşma (Instant Messaging) 
    IPV50'nin sunduğu Anlık Mesajlaşma özelliği ile abonelerin kendi aralarında mesajlaşabilmeleri mümkündür ve bu sayede iletişim anlık olarak gerçekleşir, e-mail kullanımındaki gibi bekleme süresi söz konusu olmaz.

    FrEN
    Karel Port FrEN çözümü ile Karel IP santrallar her türlü bilişim saldırısında sorunsuz çalışma yeteneği kazanmaktadır. FrEN yapısı sayesinde internete açık IP santrallarınız yetkisiz ve illagal kullanımı engellenmekte, santral yöneticisi ek önlemler için hızla bilgilendirilmektedir.

    Kartel LCR
    Karelport Kartel LCR sayesinde Karel IP santral kullanan Karelport üye firmaları birbirleriyle mümkün olan en ucuz yöntemle görüşebilmektedir. Yapı, Karel Port’a üye tüm santralların tarife bilgilerini eşleştirmekte ve aramalarda en uygun tarifenin otomatik olarak tercih edilmesini sağlamaktadır.

    Sync
    Karelport Sync sayesinde Karel IP santralların lisans yönetimi kolaylaştırılmaktadır. Santral kapasite arttırımı ve yeni özelliklerin kullanımına geçişi hızlanmakta ve kolaylaşmaktadır.