IP DECT Sistemler Nerede Kullanılır?
IP Dect sistemler, IP santral veya Tümleşik İletişim Sistemlerinde kablosuz çözüme ihtiyaç olduğu tüm durumlarda kullanılabilir. Özellikle; fabrika, depo, hastane, otel, AVM gibi sürekli hareket halinde olan çalışanların olduğu kuruluşlarda IP DECT sistemi müşterilere büyük avantaj sağlamaktadır. Ancak herhangi bir ofis çalışanı için bile, telefonunu alıp toplantıya gitmek, masasına bağımlı kalmadan tüm çağrılarına cevap verebilmek talep edilen bir kolaylıktır.
IP DECT sistemi kurulurken, dikkat edilmesi gereken iki önemli unsur vardır. Handover ve Roaming.
Handover, geniş kapsama alanı gerektiren yerlerde olmazsa olmaz bir özelliktir. Baz istasyonlarının birbirlerini algılayacak şekilde yerleştirilmesi ve istasyonlar arasında geçiş yaparken kesintisiz bir görüşme imkanı sağlamasıdır.
Roaming ise, çok lokasyonlu kurumlarda istenen bir özelliktir. Bir telefonun, kendi dahil olduğu baz istasyonu sisteminden çıkıp, uzaktaki bir lokasyonda çalışan başka bir baz istasyonu sisteminin kapsama alanına girdiğinde, oraya kayıt olan bir telefon gibi görüşme yapabilmesini sağlar.
IP DECT sisteminin, diğer kablosuz çözümlere göre bazı avantajları vardır:
WiFi sistemler, halen çok yaygın kullanılmamakta ve etkin bir ses kalitesi ve kesintisiz bir kapsama alanı sunamamaktadır.
Bir diğer alternatif olan GSM ise her ay belli paket fiyatları üzerinden ücretlendirilmektedir. Fazla sayıda çalışanı olan kuruluşlar bu nedenle cep telefonu kullanımını tercih etmemektedir.
IP-DECT sistemi mevcut ağ yapısına kolaylıkla entegre olur ve ek bir donanıma ihtiyaç duyulmamaktadır. Şirketin büyüklüğü ve gelecekteki ihtiyaçlara göre sadece baz istasyonu ve el ünitesi eklentileri ile modüler olarak genişleyebilmektedir.
IP DECT sistemlerde baz istasyonu ile santral arasındaki haberleşme IP üzerinden olduğu için, baz istasyonları Ethernet altyapısının ulaştığı herhangi bir noktaya yerleştirilebilmektedir.
Ayrıca merkez veya ofislerinizdeki baz istasyonlara herhangi bir internet tarayıcı üzerinden erişilebilmekte bu sayede noktadan bağımsız sistem yönetimi gerçekleştirilebilmekte, yönetim maliyetleri ve is gücünden tasarruf sağlanabilmektedir.
IP DECT sistemler, santralle SIP üzerinden haberleştiklerinden santralin analog yada IP abonelerinin tüm özelliklerini de desteklemektedirler.
Firmaların operasyonlarını aksatmadan sürdürmeleri, saha elemanları ile iletişimlerini koruyarak müşteri taleplerini anında cevaplamalarını, mobil haberleşme gereksiniminin herhangi bir görüşme bedeli oluşmadan karşılanmasını sağlamaktadır.
Bu yüzden IP DECT sistemi, küçük orta ya da büyük ölçekli tüm firmalara önerilebilen, modüler, esnek, ekonomik bir kablosuz haberleşme çözümüdür.